Jag, en helt annan nu

Har väl haft glasögonen en tre dagar nu kanske, börjar vänja mig lite. Känner mig som en helt annan person nu!
Min nya hårfärg och mina glasögon har gjort mig till en helt annan människa... Ja på utsidan ialla fall.

Helgen har varit toppen och jag är så nöjd och belåten så med den. Nu väntas en veckas praktik igen.
Kommer bli kul :) Praktiken är kul!

Puss Pussss

Framtiden och nuet

Min första dag på praktiken igår var toppen bra. Kommer nog bli ett par roliga 4 veckor framför mig :)

Ni har väl inte missat att jag ska få glasögon? Denna veckan borde de komma, ja hoppas de kommer så snart som möjligt. Känner att jag behöver dom. Kommer dock ta ett bra tag innan jag vänjer mig vid som kan ja tänka mig.
Men det ska nog gå bra det också.

åh! Jag längtar något oehört mycket till studentresan! Sol bad och allt vad det innebär :) Och när man kommer hem så väntar studenten på en! Underbart! Det kommer bli en sån oförglömlig sak i livet.
Efter studenten väntar livet, alla ens val och möjligheter. Jag längtar så!
Men först måste jag ta mig igenom några månader till i skolan.

Men tillbaka till nuet. Jag har inte gjort ett piss idag :/ Latmasken sitter i. Men den ska jag kasta bort så fort jag har skrivit klart här! Då ska ja klä på mig och gå ut på en långpromenad i det härliga vintervädret. Det lär ju pigga upp en!
Jag hade först tänkt simma idag med simhallen öppnar ganska sent så hade inte hunnit simma. Börjar nämligen praktiken vid 4. Så ja en lång promenad få det bli!

Um, jag måste börja planera! nu när jag har praktik har jag inget annat måste att göra så det känns som om jag bara ta dan som den kommer. Det är väl bra i och för sig att ta dan som den kommer men det blir lätt att jag inte gör så mycket då. Visserligen har det bara gått en dag som jag inte gjort så mycket på, jag är nog rädd att det ska bli så fler dagar bara. Så jag måste planera. Kolla upp vilka tider jag jobbar, klämma in promenader, simturer och lite plugg faktiskt, så att jag inte har så mycket när jag kommer tillbaka till skolan, träffa vänner och ja lite allt möjligt sånt måste ja planera in.  

Ja det är vad jag tänker göra nu. Planera! Sen ska jag bege mig ut på min långpromenad sen blir det nog dags att åka till praktiken.

Ha en go dag!

Alla hjärtans dag

Vilken helg jag har haft :) Jag har bara myst med familjen och det har varit helt underbart.
I fredags ringde Sandra och va sällskaps sjuk så jag och mamma åkte in till Värnamo och mötte upp henne.
Vi gick lite på stan och så åt vi på lilla krogen. Efter några timmar skilldes vi åt, Sandra åkte hem till sig, mamma åkte iväg på kurs över helgen, och lilla jag åkte hem till pappsen. 

Hemma fick jag "städ lust" så jag städade hela huset, nästan ialla fall. Fint blev det och pappsen blev så klart glad :)
På kvällen tittade vi på film, sen gick jag och la mig ganska tidigt


Lördagen gick jag upp tidigt och jobbade, timmarna där bara svichade förbi. Påväg hem köpte jag lite tulpaner :)

När jag kom hem hade pappa vatt så gullig så och planerat kvällen, han hade bjudit hem Sandra och Thomas.

Så jag och pappa lagade tacopaj och god efterätt som vi alla åt sen på kvällen när vi kollade på melodifestivalen.
Det var en riktig mysig kväll, det enda som saknades på alla hjärtans dag var mamma!

Det sämsta på dan var att ja fick ett sms som gjorde lite ont i mig, men  nu är jag bara glad och tacksam över det, för nu vet jag att det endå inte skulle vatt vi. Så tack.

Ja söndagen då var en riktig slapp dag med lång sovmorgon och på kvällen var det mer mys med pappa och mamma som kommit hem


Alla (L) dag

Nej vet ni vad, på tal om förra inlägget. Jag tror nog jag trivs i min mörklila hårfärg. Jag behövde nog bara vänja mig vid det. Sen en himla bra sak med mörkt hår är att ja inte ser lika ful ut utan smink :P Så idag har jag gått utan och det har varit så skönt! Har prakik nu 4 veckor så funderar på att låta huden vila en månad. Kan ju va bra!

Ska ner och mysa nu. Skriver mer sen :)

F*N vad har jag gett mig in på?

ÅH! Jag var hos frisören här om dan och färgade håret brunt vilket ni kanske redan vet. Det blev inget bra, färgen släppte och det såg livlöst och tråkigt ut. Så jag gick tillbaka till frisören idag, skulle färga det lite mörkare brunt. Vi tog en brun färg med lite rött i för att de skulle få mer liv i. Vet ni hur det slutade? LILA och ojämt. Så vi la i en till färg, en mörk brun. Vet ni vad resultatet blev sen? Mörklila. Åh vart är det bruna!?
Resultatet blev tufft/snyggt men inte alls som jag hade velat och ja vet inte om ja trivs i det!!! Hallå brunt?
Vad ska jag göra? Få väl gå såhär ett tag. Åh åh åh åh... Kommer jag nånsin få tillbaka mitt blonda hår?

Nog om hår problem!

igår va bra! Var i Värnamo på min praktikplats, det verkade jätte bra :) Mina två handledare var så trevliga så.
Efter besöket där träffade jag Malin på stan och vi gick runt i affärer, fikade och pratade en massa. Efteråt följde jag med henne hem till Forsheda där ja färgade hennes hår, blev så himla snyggt! rött blev det ;)
Min favorit Malin!

Nu ska jag bege mig till Syster! Sen ska vi in till stan och träffa mamma, äta på lillakrogen och ha det mys!

Fredag den 13de!

Nu har jag gjort det!

   

Hej! Nu har jag gjort det! Jag har färgat håret, till brunt! Bort med det blonda. Är brunett nu, kan ni föreställa er hur konstigt det känns! Har aldrig varit brunhårig innan. 
Tänk sen när glasögonen kommer. Kommer ju inte känna igen mig själv. Men nahe, jag städade aldrig rummet innan. Suck! Ni kan ju gissa vad jag ska göra nu. Hejsvej!









 


NU

Klockan är nu 12.20 och allt jag gjort är, ätit frukost och borstat tänderna.

Vaknade i morse kl 8 av att alarmet på mobilen ringde, dags att ta medecinen,
jag gick inte ens upp från sägen, tabletten låg på sängbordet jämte. Ja brukar va sömnig och somna om efter jag tatt den. Men idag var jag faktiskt jätte pigg, trotts att ja inte gick och la mig förens ganska sent igår. Men jag orkade ialla fall inte gå upp, ja slängde på mig täcket och envisades om att jag skulle somna om. Typiskt mig, jag hade ju kunnat passa på att städa så jag slipper det nu. Men så är det. Nu ska jag sätta på nån bra musik och sen ta tag i mitt stökiga rum.
Efter det är det lagom dags att göra en annan sak

Skriver mer i eftermiddag och då få ni veta vad




Åh

Det va skönt att gå hem från jobbet. Det var alldeles tomt i samhället. Snön glittrade så vackert på backen. Det var bara jag ute.

Mm sitter nerbäddad i sängen nu, funderar på vad jag ska hitta på imorgon. Ingen skola, så jag har hela dan på mig.
Jag bör städa ialla fall så ja det ska jag göra!  Hm sen få jag se vad som händer


Vi hörs imorgon


vinterland

Haft en lång sovmorgon idag det var så skönt så! Efter det så åt jag gröt och sen åkte jag iväg och solade lite. Blev inte särskilt brun men det var skönt ialla fall. Nu ska jag snart fixa iordning mig för vid 15.30 börjar jag jobba. Tänkte gå dit och hem sen så jag få lite motion idag, för ikväll när jag kommer hem kommer jag säkert bara vilja lägga mig.
Ha en go dag! Nu ska jag fixa till mig

Imorgon sker förändringen på tal om ingenting :P


Vofflor

Kom nyss hem från jobbet. Har gått bra idag trots det långa passet.
Ska äta vofflor ikväll :) Jumi så gott! Var en evighet sen jag åt det. Grädde och sylt till, det är toppen på moset ;)







Ska jobba imorgon också och sen på tisdag händer det, det ni få veta då :P Nyfikna?
Stor förändring :)


Puss

Igår, idag och Nu

Igår
Var Anna här och sov över :) var såå längesen! Vi var en runda hos kusin Jim och grattade honom sen åkte vi hem och åt nötter och kollade på mamma mia, sen pratade vi om allt möjligt. Så myspys

Idag
Har jag jobbat och det var lika trevligt som alltid. All personal och de boende är så goa. Trivs som fisken i vattnet på mitt jobb. Har jag sagt att jag trivs bra innan? :P

Nu
Sitter jag i sängen, ska snart släcka ner och sova. Blir en lång arbetsdag imorgon, 8.00-18.00 
Man vill ju vara pigg och spara sin energi tills då :)

Men nog pratat om jobb!  Jag längtar lite till tisdag, då ni blir det förändring. Men vad säger jag inte :) Ni få vänta och se..

Och om 2 veckor ungefär får jag mina glasögon :O

god natt



Tänk er mig i glasögon!

Nu, nu äntligen blir det lov :) Sen praktik fyra veckor. Min handledare ringde nyss och hon verkar trevligt :) Ska dit på måndag och kolla upp mina tider som jag ska jobba. Känns så roligt, Ska vara på ett servis boende för utvecklingsstörda, där vi också åker ut till folk som behöver tillsyn eller vad man ska säga, man är lite som en vän till dom, gör grejer tillsammans med dom. Tror det va nått i den stilen :) Lät jätte roligt ialla fall.

Hm jaha, jag var ju på stan idag med syster min :) det var så trevligt så. Ja var hos optiken med, och vet ni vad!?
Jag ska få glasögon. Inte bara läsglasögon som jag hade hoppats på utan ja ska ha på mig dom jämt.
Vilken grej!

Snart kommer Anna hit :)  Ska hoppa in i duschen nu så jag ha det gjort tills hon kommer. Ikväll blir det lite pataj hos kusinen min. Han kommer bli så glad över min o Annas pressent :P

Ha en go helg!


 :O

Min syster och underbara vän :)

Myspys. Sitter i sängen nu, nybäddat och fint. Avkopplande och skönt. Ser fram imot morgondagen.
Min tok syster och jag ska ju gå på stan.




Många säger att vi är lika men ja vet inte om jag kan hålla med :)
Min söta syster till vänster


Varför ringer hon mig!?

Torsdag! Vaknade upp men ett bultande huvud, ajajaj! Klockan hade inte hunnit ringa än, tog en alvedon och la mig. Men de bultade fortfarande när klockan tjöt. Så jag blev kvar liggande i sängen. Ringde och sjukanmälde mig, skrev till nån klasskompis att ja inte kommer idag. Somnade till slut om igen. 

Vaknade nån timme senare att mobilen ringer. Svarar yrvaken och med ett huvud som fortfarande värker. 
Det var min lärare i luren som undrade va det var med mig (varför i hela friden ringer hon mig!?) Ja sa som det var men hon trodde ja stannat hemma bara för att jag jobbade igår kväll, att det var stress. Men nej så är det verkligen inte!
Stress är det verkligen inte för mig att åka och jobba, jag trivs jätte bra och älskar att umgås med alla på jobbet, det skulle i så fall snarare vara avkopplande än stressigt.

Om bara operationen blir av snart så blir jag förhoppningsvis av med den här huvudvärken/migränen som jag få periodvis.. tröttheten och medecinen.. Jag vill bli av det det nu. Vill få operationen avklarad.


dagens planering
åka in till Värnamo och träffa tjejerna och göra klart det sista med projektarbetet
Åka till apoteket, min medecin är slut
Sola solarium, drömma mig bort till ett varmt land

Fredag snart och jag längtar. Skola först sen ska jag till optikern och kolla min syn, kanske glasögon? Min kära syster ska föjla med och sen ska vi gå på stan :)
På kvällen ska jag och Anna troligtvis till jim (min kusin) på lite fest. Han har ju fyllt år, eller ska fylla? :S :P
Så bra koll har jag

Huvudvärken börjar släppa och nu ska jag hoppa in i duschen! Vill ju inte se ut som ett troll när jag åker iväg sen
 
Puss

Ändrade planer

Ja, min dag blev inte riktigt som jag planerade igår. För det första gick jag inte upp tidigt för att åka in till skolan och göra klart mitt arbete. Jag sov istället till kl 10 och sen tog jag bilen in. Jag är inne i en sån trött period igen. Jag gillar inte min medecin som får mig så trött. Gör inte så mkt att jag tog sovmorgon, arbetet ska ju inte in förens om 5 veckor :p

Var hyfsat pigg på dan ialla fall och övningen på nationella provet i svenskan gick bra, skrev ganska mycket på min uppsats, fint fint. Fick tillbaka provet som vi skrivit i hälsopedagogik också, fick ett VG, ganska bra för att bara läst på kvällen innan.

Projektarbetet. Höll på med det ett bra tag efter skolan. Vet inte hur många timmar sammanlagt som vi lagt ner på det. Ska bli inerligt skönt när det är klart ialla fall.

Hemma sent idag och hann inte åka och simma. Imorgon har jag sovmorgon till 10, då hinner ja simma  :)
Efter skolan hinner jag inte med sånt för då ska jag jobba :) Mitt underbara extrejobb. Bästa jobbet som finns

Förresten, tro ni jag skulle passa i brunt hår?

Jag får sova en gång till :)

Trött efter skolan idag, något extremt. Åt lite mat när ja kom hem, sen gick jag upp och la mig vilket slutade med att ja somnade. Sen vaknade jag inte förens nyss typ. Jag trode att min väckaklocka på mobilen ringde, onej dags att gå upp tänkte jag men icke :) det vara bara lilla mamma som hade musik på, ingen vecka klocka. Så nu få jag sova en gång till.
Drömde så konstigt med, alla andra var typ tatuerare, lr ja det skulle tatuera sig eller pirca sig hos en och mitt bland alla tuffa var lilla jag. Hm ja jag är inget bra på att beskriva drömmar men jag var så vilsen i drömmen och det kan jag känna igen mig i. Ja alla känner sig väl vilsen nån gång antar jag.

Lovet och praktiken närmar sig fort nu. Jag klagar verkligen inte, det ska bli så kul med praktik. Underbart faktiskt.
Som ni säkert redan vet längtar jag tills att få börja jobba på riktigt nu. På heltid, inte bara extrajobb. Trivs så bra inom vården.

Nu ska jag sova igen, ladda upp hjärncellerna för imorgon ska vi skriva "nationellt prov" i svenska. Förra årets, allt för att öva oss och bli duktiga tills det är vår tur på riktigt.
Sen har vi egenstudie på morgonen och ja ska åka in tidigt och jobba med ett arbete så jag blir klar med det i tid, de ska viserligen inte va inne förens om 5 veckor, efter praktiken. Men hur skönt kommer det inte va och redan ha gjort det så man kan tänka på annat då?
Ja sen ska jag träffa tjejerna efter skolan och göra det sista med projektet. Hoppas vi blir klara i veckan!

Sen hem och koppla av!  Simma tills jag inte orka mer. Skönt !

Förresten jag känner mig lite smått snuvig, täpt i näsan. Klia lite i halsen! NEJ! jag får verkligen inte bli sjuk... nej nej nej.
Måste hålla mig frisk till operationen, hade vart en mardröm och bli sjuk innan och sen inte få opereras på grunt av att jag är sjuk.. och få vänta yterligare 3 månader.


dagensbekymmer


räkaaa

Jag är verkligen inget bra på att utnyttja söndagar bara så ni vet.
total-slapp-dag

Kurrar i magen och jag är extremt sugen på en räksallad.. lite ris lite sallad, grönsaker, räkor och ägg.. mm det skulle sitta fint nu. En go sås av creme frach skulle va klasna bulba som dom säger i ryssland (toppen på moset för er som inte vet) Mm nej nu ska jag gå ner till köket och göra tankan till verklighet.. Räksallad!

by they way så efter denna veckan så slipper ja skolan på 5 hela veckor. lov och praktik är uppskattat.

tack o hej

våååår

Svish så var helgen slut. I fredagas började jag dan med att gå till doktor tandläkarn, allt såg fint ut föruton två visdomständer som håller på att växa upp helt fel, in dom tänderna jämte. Ajaj! ja klagade att ja hade ont så att de kan operera bord skiten så ja slipper betala en massa för det sen om ett år. Um klyftigt... Så fick en tid igen till hösten? tro ja de sa men de lär ja väl märka... Då ska de ialla fall röntga och se om ja har mer problem iså fall skickar det upp mig till jönköping så få de där ta bort gaddarna.  Fint fint

Ja o sen hade ju jag tänkt åka in till Värnamo och träffa Amar och Anna för att sola men icke, klockan tickade iväg. När ja kom hem va mamma så sjuk så sjuk, ingen röst och helt kass så ja fick köra ner henne till vårdcentralen. Inflensa va det, hon fick lite hostmedecin bara. Idag mår hon mycket bättre :) men inte helt frisk än. Går på bättringsvägen ialla fall..
 
Senare på förmiddan ringde lilla Malin mig och frågade om ja ville föjla med till Jönköping o shoppa och de ville jag självklart  :) Så vi drog iväg, hittade lite fint och körde lite fel när vi skulle hem. Men hem kom vi ;)

Fredags kvällen tog jag de jätte lungt, kollade på film med mamsen o papsen, myspys det :)

Lördag!
Sov länge! Jobbade från 14.00-21.00.  Hem duschade o fixade mig sen drog jag iväg till gisleparken. Sjöng till Björn Rosenström :) Stog längst fram och de skulle jag inte gjort! Höll på o bli mosad!!!! Folk var som huliganer. Idag har jag sjukt ont under brösten där räcket var. Jag är öm och kan inte ha behån på :/ Saknas bara att jag kommer få ett långt fult blåmärke där sen.

jaa och nu är det söndag ja, sitter i sängen o klockan är 13... Ja ska snart hoppa in i duschan hade ja tänkt. Gå ut en långrunda för titta ut!!! Vårväder :) Sen måste jag va duktig och städa mitt rum!!! Suck! jag känner verkligen inte för att städa idag.. men det blir ju såå fint sen och det är skönt så städar nog ialla fall



:)


RSS 2.0