Fruktansvärt

"Fredag" Ja min fredag börjar redan idag för imorgon är det studiedag. Underbart, jag gillar korta skolveckor.
Veckan har faktisk varit väldigt kort. Vi har haft få lektioner. Har mest haft självstudie hemma känns det som. Det gillar jag, jobbar bäst hemma. Även fast veckan har varit kort så har jag endå hunnit med endel viktika saker som att skrivit 3 prov, redovisat två arbeten, varit på studie besök och varit på föreläsning. Sen få ja inte glömma att jag Amar och Chirin gick på satan en kväll efter skolan, solade gjorde vi också, det var veckans avkoppling :) Jag befann mig på en varm solstrand långt här ifrån då! Visst är det skönt att kunna drömma sig bort  :)

Ingen rolig nyhet
Mammsen har blivit fruktansvärt sjuk här hemma. Hon mår inget vidare alls och ingen röst har hon kvar. Stackarn, ja cyklade nyss ner och köpte lite nyponsoppa och glass till henne på hopp om att hon ska klara få i sig något, som är lätt att äta. Finns inget bättre än glass när man har ont i halsen eller vad säger ni?


Ja få inte bli smittad, ska hålla mig på mils avstånd, jag har inte tid med att bli sjuk!
Men nu ska jag snart lägga mig och vila (sova) lite. Är fruktansvärt trött.
God kväll !

fullrulle

Söndag. Nu är det roliga slut. Jag har en vecka framför mig i skolan. Önskar jag kunde snabb spola fram tills på fredag.
Men icke. Helgen har varit bra ialla fall. Jag hade så roligt på harrys med Anne, Frida och Malin.. Vi snapsade och dansade hela kvällen lång. Riktigt kul, det var fullrulle. När ja vaknade upp dan efter var jag inte alls så bakis som jag trode jag skulle bli. Himla tur det, eftersom jag skulle jobba.. På jobbet gick det fin och det var riktigt roligt att jobba igen.
Nu ligger jag här i min säng, ska snart gå upp och duscha och fixa till mig lite. Sen ska jag iväg och jobba 14.00-21.00  igen..

Sen vill ja verkligenintehaskolvecka.....Studententack!!!




Helg, igen

Åh helg igen. Känns nyss som det var helg, kan bero på min korta skolvecka. Vi har börjar med våra inriktningar och har en hel del självstudie, men eftersom kursen inte satt igång riktigt än så har vi varit lediga endel.

Ska ut och äta på harrys ikväll och sen festa loss. Anne, Frida och Lollo och co.. Blir nog riktigt trevligt.
Lördagen har jag bara tänkt va bakis och sen komma iväg och jobba vid 14 till 21.45
Söndag blir det plugg och jobba 

Nästa vecka hoppas jag blir lika kort!

Sen är det lov? tror jag :D därefter praktik. I like.

Men, nu ska jag iväg och simma. Ingen bil hemma så får gå upp, hoppas jag inte blåser iväg så som det blåser ute. Brr

Ha en trevlig helg allihopa!

jobb i sommar klart




Jag vill börja jobba nu! Nu är det klart, ska jobba hela sommaren på gruppboendet här i Gnosjö. Jag trivs så himla bra där. Nu ska vi börja läsa inriktningarna i skolan också, utvecklingstörning ska jag läsa :) Kul att få läsa nått man verkligen är intresserad av. 

Efter skolan om det inte finns nån ledig tjänst här hemma på gruppbostaden eller bäckgården (ålderdomshemmet)
Vill jag verkligen till Halmstad ett tag, se om jag trivs. jobba lite där förhoppningsvis. Åh jag vill ta studenten nu!

Just nu är det underbart i skolan, bortsett från proven. Massa självstudier som gör att vi inte börja förens sent eller att vi få gå hem tidigt. Och snart är det lov! Sen fyra veckors praktik.. :) Sen efter det är det nog inte så tungt längre för då kommer våren :) och studenten närmar sig med stora steg! Underbart.

Livet börjar på riktigt efter studenten eller är det bara jag som känner så?



Ikväll måste jag verkligen plugga! Ska mysa ner mig i sängen och börja läsa snart så jag få det gjort hade jag tänkt. 
Resten av kvällen få bli lugn. Saknar p, hade verkligen velat träffa den personen nu..
Men thats life

 
 

helgen

Helgen

Det var trevligt i fredags ute hos Sandra och Thomas. Malin som ja inte träffat på länge följde med vilket var riktigt kul.
Blev en del alkohol under kvällen så man mådde som man förtjänade dan efter.
 
Skulle åka in till Värnamo på kvällen sen och ha film mys med tjejerna men det gick inte så som ja måde. Så ja lördagen gjorde ja inte mycket.

Idag, söndag var jag hemma hos Syrran och Thomas innan på middag. Firade henne lite för snart fyller hon ju år :)
Lika trevligt som alltid där..


puppiller stora som fotbollar

När jag kom hem igår gick jag aldrig och la mig direkt som jag hade tänkt. Satt uppe och drack te med pappa och kollade på tv. Det va skönt att umgås lite för ibland blir det inte så ofta som man vill.

Vet ni, det gick bra hos ögonläkaren idag. Det var inte så farligt som jag trode. Mina puppiler blev stora som fotbollar av ögondropparna jag fick, det var väl det läskigaste. Inget tryck hade jag heller så det känns jätte skönt.

Ikväll blir det fest. Fundera på att locka håret, för sen på torsdag klipper jag mig och då kan jag inte ha det på ett tag igen :)

Få se hur det blir, kanske slänger upp en bild på kvällens aoutfitt sen


ögonläkaren.

Imorgon blir det ingen skola för min del. Ska till ögon läkaren och kolla trycket i ögongloben.
Uff, ja hoppas inte det är så farligt som jag tror. Efter detta får ja snart veta när operationen ska bli av också.

Fredag kväll blir det fest hemma hos syster också som
snart fyller 21. Alltid lika trevligt på festerna ute i granstorp :)

Men, nu ska jag iväg och jobba en stund. 16.00-20.00 Sen ska jag hem och SOVA!


 


Spelar in film

Hade tänkt simma igår med blev ändrade planer. Följde med Anna och kollade på balklänning till henne. hon hittade en som kommer va såå fin på henne :). Efter turen i stan föjlde jag med till Anderstorp och kollade på "hennes" och Fiddes lägenhet. Jätte fin lya. Ja hade endel plugg så Anna hjälpe mig lite så nu har ja något mindre i plugget att göra, så himla skönt. Mat fick jag också, fisk som är så gott. Det tackar man för :) Pratade också om vad som är bra och äta och hur ofta om man vill gå ner i vikt, ocså om olika sporter vi kan tänka oss. Nu vet vi vad vi vill och ja hoppas vi snart hittar en aktivitet vi kan börja med :)

Skolan idag!
Spelar in en film om katastrof övning. Snart klara sen få vi åka hem! Skööönt!
 
 Klassens polis roll ;)

Min pappa världens sötaste

Min pappa är nog världens sötaste. Han brukar alltid skoja om att jag ska bo hemma tills jag är 30, minst.
Och idag sökte jag jobb i Halmstad. Till sommaren har jag jobb 8 veckor här hemma i Gnosjö sen vet jag inte, så eftersom ja trivs så bra i Halmstad och mormor har stuga där som ja kan bo i så valde jag att söka i Halmstad.
När jag berättade det för pappa tappade han hakan.
- i Halmstad? Det är ju långt! Varför kan du inte jobba här, Anderstorp, Gislaved eller värnamo för?

Han vill verkligen inte att sina barn ska flytta från honom, ialla fall inte långt. Gulligt :)
Avståndet hem spelar ingen roll, jag kommer alltid till att komma hem och hälsa på han och mamma!

Beställde klippning på spray idag också. Grymt sugen på att klippa det lite kortare. Är så inspirerad av Vicktoria beckham. Hon passar så bra i att ha kort på ena sidan. Undra om ja skulle passa i att ha det så?
Vet inte om jag vågar klippa riktigt så kort men pasch ska jag ha ialla fall, ganska duktigt kort där bak och längre fram.
Jag har fram till nästa torsdag att fundera hur jag ska ha det, för då är det dags.

Fuknar inte att lägga upp kort nu på vicktoria, ungefär så som jag skulle vilja ha det. Men ni vet nog hur jag menar. 

Mer än sökt jobb, kollat på frisyrer har jag pluggat idag också. Har svenska prov imorgon vilket jag inte alls är sugen på.
Har inte orkat gå ut idag, för det är ruggit kallt och blåsigt ute, usch! Man blir bara depprimerad av det vädret. 

Ska försöka hinna med att åka upp till simhallen och simma i vekan, har länktat efter det. Vår simhall har varit vastängt ett bra tag nu pga renovering eller va det var. 

Men nej, nu ska jag läsa lite till inför provet och sen ska ja krypa ner i min varma goa säng som lockar. 

God natt

 



Ut med allt!

Direkt efter jobbet när jag kom hem tvingade jag med pappa in till vårt gammla datarum. Där vi har allt möjligt liggandes. en massa böcker, saker sen jag och Sandra var små, och ja vet inte allt. En massa bröte. Saker som vi lagt in där som vi inte vet vart vi ska göra av men endå inte vill slänga. En enda kaos har det blivit där inne med åren.. Så nu var det på tiden. Vi rensade ut allt, sorterade vad som skulle slängas och inte.

Slutade med att vi nästan i princip slängde allt utan mina och Sandras gamla barn saker. Hittade ett gamalt nintendo också, blev så glad när jag såg att vi inte slängt de.  6 spel till hittade jag också.. Så mysigt

De gamla kära nintendot

Ja, det är en massa sopsäckar fulla med saker i nu som vi ska åka till tippen med. Man det är stängt nu så det jobbet få bli en annan dag.

Snart börjar det roliga, förändringen.. Riva ut heltäckningsmattan där inne, riva tapeter och göra om. De ska bli ett gästrum, eller ja, Sandras rum när hon är hemma.

Sandras gamla rum där nere ska mamma ha till sitt healing och massage rum.


mamma mia och en promenad

Helgen för mig blir lugn. Jobbat idag och ska jobba imorgon med. Ganska skönt faktiskt.

Var på A6 igår med Amar, Becka och Elinor. Riktigt mysigt att åka iväg med tjejerna sådär spontant.
Sista lektionen var det en som fick tanken, och så åkte vi. Vi åt ute på resturang där dom har allt! Dragon
tro ja den heter. Super bra och gott.  Fyndade ett fint överkast till sängen och en veckaklocka.


Blir inte alltid som man tänkt sig
Började 8 imorse, så hade ställt klockan på 6. Hade bestämt mig för att jag skulle upp och koka gröt och ha en go och lugn frukost och sen ta en lång dusch, och till slut gå till jobbet. Men icke! Hade ju vatt på ikea och köpt ny väcka klocka, överlämnade den till pappa för att ställa den på rätt tid och väckning. Tro ni den ringde? Nej, pappa hade inte dragit igång klockan så den stod på samma tid som igår när han hade ställt den. Tur var ringde min mobil kl 7 som den gör varje morgon. Han tyvärr inte med de ja hade tänkt, fick skynda mig med allt och ta bilen. Men huvudsaken var ju ialla fall att ja inte försov mig :)

Ikväll blir det lugnt, börjar tidigt imorgon så måste vara pigg då. Blir nog en långrunda lite senare ikväll och sen vill ja kolla på mamma mia som ja fick i julklapp. Den är så mysig den filmen. Andra filmer som också är mysiga är självklart astrid lingrens filmer. Jag vill ha dom! Vill börja spara på dom, har inte en enda nu men ja få kosta på mig nån då och då och till slut har ja alla :)

Svimmning som ledde till operatin

Fick hem ett brev idag där det stod att de hade satt upp mig på väntetid till operation nu, att jag kommer få en kallelse sen när det är dags. Suck det kommer verkligen bli av snart.

För er som inte vet så svimmade jag i sommras, fick ett liknande epeleptiskt anfall. Anna som var med och såg detta blev så klart orolig och ville först åka in till akuten men ja sa att det var okej, ja va så klart trött och måde inte särskilt bra efter händelsen men ja intalade mig själv att ja bara hade svimmat av och att kroppen fått ett spratt bara. Inget mer med det, kan hända alla tänkte jag. Men Anna gav sig inte, hon va på och tjatade dagar efter att ja skulle åka och kolla upp om ja hade epelepsi, Till slut lyssnade jag och gjorde som hon sa. Jag trode verkligen inte att jag hade epelepsi eftersom ja bara svimmat den gången och en gång innan och fått "skakningar" men tänkte att de var lika bra och kolla upp ifall att..

Så jag gick ner till vårdcentralen fick prata med min husläkare och berättade om händelsen som hade hänt runt en månaden sen då. Han sa att jag borde sökt upp läkare precis efter de hade hänt för då kunde man tydligen se lättare om det var epelepsi men de hade jag ju inte gjort så han tog en massa prover på mig. Blodprov, ekg och allt va det var. Han såg inget som verkade konstigt då men såg endå allvarligt på saken och ville skicka mig på fler undersökningar i värnamo. Fick göra eeg, magnet röntgen och endel där.
Några dagar efter fick jag ett samtal hem, de var min husläkare som ringde. Som lät ungeför såhär:

- Hej
- Hej Camilla det är Per, jag har fått svaren nu från proverna du tog och det ser inte bra ut
- Jaha?
- Ja på röntgenbilderna har de hittat nått som ligger och trycker på hjärnan, kan vara en systa eller nått
- Va?
- Ja jag vet inte riktigt vad det är för jag brukar aldrig få sånna här svåra besked men om du vill kan du komma ner imorgon och ta gärna med dig pappa och mamma så kan vi prata mer om det här och försöka bli lite klokare på det.
- okej


Den kvällen efter det samtalet hade jag tusen tankar i huvudet och allt vändes upp och ner. Vi åkte ner dan efter och pratade men blev inte mycket klokare där. Fick bara höra om hans funderingar om va det kanske va och inte va. Fick tid till mer undersökningar och röntgningar. Fick efter många dagar, veckors tid veta lite mer att de inte var nått alvarligt som att de inte var en tumör. Men ja fick endå inte åka till Vitryssland som jag skulle eller köra bil eller åka iväg längre sträkor i fall de skulle hända nått, igentligen ville de lägga in mig men jag vägrade för jag mådde bra och varför skulle ja få ett till anfall som ja fick för ett par månader sen?

Efter fler veckor fick vi svar från ytligare prover jag gjort att ja inte hade epelepsi, att det var systan som tryckt på nån nerv och osakart ett liknande anfall. Så jag fick medecin, epelepsi medecin som skulle göra att de inte skulle upprepas. Och då fick ja köra bil igen, eftersom de inte va epelepsi och ja nu hade medecin

Systan fick ja veta var en vätskefull "blåsa" som fanns på vänstra sidan på huvudet, stor var den också. 7*3*4. Alltså 7 centimeter på längden, 4 på tjockleken och 3 på brädden.

De dröjde innan ja fick prata med en nevrolog som begrep sig på detta och när jag väl fick prata med henne fick ja inte mycket hjälp. Hon skickade mig till linköping istället och när de kollat på röntgenbilderna, så var alternativet operation eller gå på medecin resten av livet.

Fick en tid upp till linköping för att prata med en specialist. Var där för nån vecka sen nu och då berättade han allt om systan och vad det var, och om alternativen man kunde göra åt den. Han rådde mig till operation för annars finns risken att systan blir större och att jag kommer få fler besvär av den. och medecinen jag äter nu är inte särskilt bra, och framförallt inte om jag tänker skaffa barn eftersom de finns en risk för missbildning på fostret, så ja operation bestämde vi oss för.

Nu är jag här, väntar på att de ska bli av. Vet inte riktikt när det bli av, inom 2 månader ialla fall.
Något jag fick veta av läkaren också att mitt dåliga minne kan bero på systan, all min huvudverk och trötthet förmodligen bero på den också. Så jag hoppas verkligen det blir bättre efter operationen.

Jo, en till undersökning till har ja faktiskt, ska kolla trycket i ögongloben. Om de är dåligt så är de för att systan klämmer på nått, och det är verkligen inte bra. Då går jag före i kön och måste opereras tidigare :/ Eller om ja känner av nått annat bli de tidigare.

Känns inte bra. Även om ja nu vet att de inte är farligt med systan jag har. Men nått som ligger och trycker på hjärnan är ju aldrig bra. och så fort det gället nått i huvudet får mig att bli mega orolig och nervös.


Men de kommer nog gå bra. De är duktiga i linköping
:/


Tillbaka till skolan








Om 5 veckor är det lov igen va det en i klassen som sa..  Lov och efter det fyra veckors praktik.
Gott, jag länktar! Stå inte ut i skolan



 


Naken man!

Vet ni vad jag fick av anna idag? Jo, en sten staty av en naken man! Riktigt het. Ni vet en såndär utan vund, armar och ben. Grr på den. Ska snart iväg men kände för att blogga lite först.. Min dag har varit väldigt lugn men bra. Vill tacka Anna för allt! Hon är go! Imorgon får ja träffa alla andra underbara pinglor i klassen igen.. Saknar dom!


..


MIn födelsedag

 
 Jag           &        Anna

Ja då var man 19år idag :) Även om det inte händer nått speciellt idag så är det endå lite mysigt att fylla år. Eller ja, min Anna kommer hit en runda idag :) Blev så glad igår när hon frågade om hon fick komma en runda. På senaste tiden har det inte blivit att vi setts så mycket vilket är jätte tråkigt Vill verkligen inte glida ifrån min ängel.
Vi har haft så mycket galenskap för oss, bildat oförglömliga minnen tillsammans! Det ska inte ta stopp :) Detta året som 19 åringar ska vi bilda nya minnen. Jag hoppas verkligen det.

Drömmar kan ingen sätta stopp för.
Åh :) nu är det inte långt kvar till studenten... Underbart! Student resan till turkiet! Sen vill jag börja jobba, för jag vet vad jag vill syssla med.
Jag vill hitta en fin lägenhet i en annan stad. Resa omkring..  :) Snart snart....
Studenten! ordet känns konstigt i min mun, att jag ska ta studenten. Tiden går så fort och jag hänger inte riktigt med i svängarna. Den dagen jag står och de ropar upp vårat program, att vi tar studenten.. Det är nog då som jag verkligen kommer inser att jag aldrig mer kommer gå tillbaka till skolbänken.. De måste vara en underbar känsla


Men tillbaka till verkligheten, snart kommer Anna och det ska bli super kul :) Och ikväll kommer Peter och hämtar mig, ska hem till honom. Mys mys.





 
Jag och Anna för exakt ett år sen idag :) MIn 18års dag




  


go mat

Sandra, Thomas och Måns åkte precis hem. De var här på middag, chipsmat blev det! Något gudomligt gott!
fläskfile, potatischips och stuvning blir en så god gratäng. Nöjda och mätta satt vi oss i tv rummet och jag fick öppna paket :) blev jätte nöjd för allt!  Sen blev det film. Jätte mys med hela familjen samlad.

Imorgon är ja inte längre en 18åring :)


filosofera




Bilden ser så härlig ut tycker jag! Hanna tog den på mig nere vid skrea strand dan efter nyår.. Det är såhär ja ska leva mitt nya år.. Fritt, ja ska inte låta nått stå ivägen.. Till sommaren slutar skolan och jag har allt i världen framför mig!
:)




Förkyldning

Godag! Det är en ursel dag idag för mig. Min förkyldning har brytit ut fullständigt nu. Sen nyår har ja haft ont i halsen men nu rinner näsan och jag nyser hela tiden. Inte nog med det så känner jag mig halvt död, ni vet sådär seg. Suck säger jag bara! Ute är det 12 minus och det är nog inte så bra om jag tar min långrunda nu, hjälper nog knappast mot min förkyldning. Har ialla fall ätit gröt och druckit te. Jag som hade tänkt vara flitig idag, få ut något av dagen.  Snart börjar skolan igen och då blir det inte mycket annat känns det som.

Imorgon kommer Sandra och Thomas och gratta mig, på min en-dag-förtidigt-19års dag. Pappa är iväg och jobba på onsdag så vi passar på imorgon när hela familjen är samlad. Hoppas jag mår lite bättre då och att ja inte smittar ner någon.  

Nyårslöftet

Ja då har även jag skaffat míg en blogg. Innan var det bara bilddagboken som avslöjade lite om mitt liv. Men nu kan ni även läsa om det här. Sen är det upp till er om ni vill läsa det eller inte! :)

2009 Nyårslöftet.
Ja mitt är ganska klassiskt. Börja leva sundare! Jag har bestämt mig (som så många gånger förr) för att börja motionera mer och äta nyttigare, inga sötsaker längre. Syftet är att jag vill se bättre ut, gå ner några kilo och framförallt att må bättre, känna mig friskare. Jag har mjukstartat lite nu med löftet, gått några mysiga promenader och gjort nått som jag inte får, fikat.. Ska det va så ska det vara! Så imorgon har jag bestämt mig för att gå upp någorlunda tidigt. Koka lite gröt och sen gå ut på en långrunda. Jag ska göra det till en vana. Det behöver ju inte vara tråkigt, istället ska jag göra det till en mysig sak. Ha på mig duntofflor och myskläder och ta god tid på mig när ja äter frukost, och sen efter min promenad tar jag en lång och skön dusch. 
Jag brukar va lat och somna om när klockan ringer på morgonen men denna gången ska ja inte bli besviken på mig själv :) Ni kommer få följa och se hur det går.  


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0